28 okt. 2014

6 k

Mors mors!

Innan mörkret föll igår kväll hann jag ut och jogga 6 km. Riktigt najs:)
Kände mig stark hela vägen. 

Idag blev det ingen spinning på morgonen, så det kändes skönt att vakna och känna att man varit igång för inte så länge sen. Musklerna kändes fräscha;)
Kålpudding förra veckan och idag lagade jag kålsoppa. Kokade fläsklägg i över 1,5 timma! Ja de var frysta, men så värt mödan. Smaken blir fantastisk!:)
Recept kommer på kålsoppan. Ett bra och enkelt recept på kålpudding:

500g köttfärs
1 st lök
Salt
Peppar
2 msk sirap
2,5 dl vatten 
Vitpeppar
Vitkål (ca 500g) jag älskar när det är mycket vitkål, så jag har alltid extra mycket:-)

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  3. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C. Servera med potatis och lingonsylt.

KRAM 






Inga kommentarer: