5 dec. 2013

Lussebullen - julens gula guld

En hyllning till vårt gula bröd!

Så glad man blir, när man ser hur degen blir gul av saffran. Jag blir det i alla fall!
I år valde jag att göra mina lussebullar enligt Icas Buffé-tidning. Vem vill inte baka "Bästa lussebullen"!?
Jag menar, de hade ju ändå gjort ett tjugotal lussebak och flera smaktester i Buffés provkök!:)

Jag hade till och med rom i som receptet sa (man kunde ta vatten annars)

Riktigt nöjd blev jag:)
 Lussebullarna blev riktigt smakfulla och saftiga! Det är inte gott när en lussebulle är torr eller inte smakar tillräckligt med saffran. Jag valde dock att strö på pärlsocker istället för att sätta i ett par russin.

Så jag kan verkligen rekommendera detta recept längre ner!





Lycka till!

kram

Inga kommentarer: